FONTOS! | Debreceni Egyetem

FONTOS!

2021. június 29. - 10:45
Tájékoztató a Tanévzárón való részvétellel kapcsolatban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Dr. Kásler Miklós a magyarországi felsőoktatási intézmények részére megküldött javaslata alapján a diplomaosztók hivatalos szakmai rendezvényeknek minősülnek. Ennek értelmében ”a közfeladat ellátásához, illetve jogszabályi kötelezettség teljesítéséhez közvetlenül kapcsolódó és online módon nem megtartható szakmai rendezvények a védettség igazolása nélkül is megtarthatók személyes jelenléttel, a megfelelő járványügyi megelőző intézkedéssel betartása mellett.

A miniszteri levél iránymutatása alapján a Rektori Vezetés döntése értelmében a végzős magyar és külföldi hallgatók a Tanévzáró Ünnepségen hivatalos minőségben vesznek részt, azonban csak a felsorolt védettséget igazoló okmányok egyikének a birtokában lehetnek jelen az eseményen:

-          A koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas Magyarországon vagy külföldön kiállított hatósági igazolvány (védettségi igazolvány), mely személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.

-          Az oltott, de még védettségi igazolvánnyal nem rendelkező hallgató a koronavírus elleni védőoltást igazoló mobilalkalmazás („EESZT alkalmazás”; „EESZT Lakossagi”) használatával igazolhatja védettségét.

-          48 órán belüli Magyarországon elvégzett gyorsteszt igazolt negatív eredménnyel Ennek elkészíttetéséhez segítséget nyújtunk az UD youMed Kft. jóvoltából. Minden tanévzáró előtti csütörtökre és péntekre lehet önköltséges tesztelésre jelentkezni a hallgatóknak a regisztracio.unideb.hu felületen 2021. június 21., hétfőtől.
UD youMED Kft. honlapja: https://youmed.hu/hu
Címe: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98., Klinikák Elméleti Tömb.

-          Oltott külföldi hallgatók - akik az egyetem révén kaptak oltást – igazolhatók az előzetes oltásra való jelentkezési lista alapján, amely az érintett karok rendelkezésére áll.

A kísérő vendégek (hozzátartozók, barátok, ismerősök) kizárólag Magyarországon és külföldön kiállított védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a rendezvényen, mely személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.

Nem fogadjuk el a következő okmányokat:
- Az oltás után kapott oltásra emlékeztető kártyát.

-  Háziorvos által kiállított igazolás a védettségről, vagy olthatatlanságról.

-  Szakorvos által kiállított igazolás olthatatlanságról.

A Tanévnyitó ünnepségen a végzős hallgatók védettségét igazoló okmányainak hitelességét a Karok feladata ellenőrizni, melyet a talárok átadása előtt a HALL rendezvényteremben tehetnek meg. Ezt követően a talárt felöltő hallgatók szabadon mozoghatnak a Stadionban és annak területén.

A kísérő vendégek védettségi igazolványainak az ellenőrzését a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrzik a Stadion beléptető kapuinál.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.