GYÓGYPEDAGÓGUS HALLGATÓK GYAKORLATI KÉPZÉSÉVEL KAPCSOLATOS SZAKMAI TALÁLKOZÓ ÉS MŰHELYMUNKA | Debreceni Egyetem

GYÓGYPEDAGÓGUS HALLGATÓK GYAKORLATI KÉPZÉSÉVEL KAPCSOLATOS SZAKMAI TALÁLKOZÓ ÉS MŰHELYMUNKA

2022. november 24. - 20:45
A Gyógypedagógiai Intézet szervezésében

2022.11.23-án került sor a DE GYGYK Gyógypedagógiai Intézetének szervezésében a „Gyógypedagógus hallgatók gyakorlati képzésével kapcsolatos szakmai találkozó és műhelymunka” megrendezésére. A meghívottak között a több száz gyakorlati terephelyszínt biztosító intézmények közül, azon intézmények vezetői, gyógypedagógusai, képviselői vettek részt, amelyek a gyógypedagógiai gyakorlati képzés során a legtöbb gyógypedagógus hallgatót fogadják.

A rendezvény célja, a gyakorlati képzéssel kapcsolatos tapasztalatok megbeszélése mellett egy aktív műhelymunka megvalósítása volt, ahol a résztvevők a gyakorlati képzéssel kapcsolatos előnyöket, hátrányokat, a felmerülő igényeket és a jövőre vonatkozó lehetőségeket, változtatási, innovációs ötleteket is megvitatták.

A rendezvény a gyógypedagógus hallgatók meglepetés műsorával kezdődött, majd Dr. Gortka- Rákó Erzsébet a Gyógypedagógiai Intézet vezetője, a DE GYGYK dékánja köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Dr. Pető Ildikó, a gyógypedagógia szak felelőse a gyógypedagógia szak jelenlegi helyzetéről tartott rövid tájékoztatót, valamint Dr. Mező Katalin a gyógypedagógiai gyakorlatokért felelős koordinátor beszélt a gyógypedagógiai gyakorlatok rendszeréről, megköszönve a gyakorlati terephelyszínt biztosító intézmények áldozatos munkáját. A rendezvény további részében intenzív véleménycserére, tapasztalatmegosztásra került sor a műhelymunka keretében.

A rendezvény elérte a kitűzött célját: a korábbinál is szorosabbá tette a külső terephelyek és a Gyógypedagógiai Intézet kapcsolatát, valamint számos olyan, a jövőre vonatkozó lehetőség, igény került felszínre, amelyek beépítésével még hatékonyabbá tehető a gyógypedagógus hallgatók gyakorlati képzése. A résztvevők egyöntetűen kifejezték annak igényét, hogy az ilyen típusú szakmai tanácskozásra a jövőben is szükség van, sőt további, a Karon megvalósítható, a gyakorlattal kapcsolatos rendezvényötletek is felmerültek.

A Gyógypedagógiai Intézet munkatársai a rendezvény zárásaként valamennyi intézményeknek megköszönték a gyakorlati képzés során nyújtott támogatásukat és segítségüket!Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.