Konzultációs beosztás 2 | Debreceni Egyetem

Konzultációs beosztás 2

2021/2022. tanév I. félév

2021.december.07.

Tisztelt Hallgatók
A 2021/2022-es tanév II. féléve LEVELEZŐS konzultációja januárban, online formában indul el.
Az oktatók órai linkjeit, elérhetőségeit a konzultációs beosztásban találják meg a kiírt kurzusok mellett. Mindenki jelenlétére számítunk, hogy a képzés és a tananyag átadása ebben a helyzetben is megtörténjen. A kar vezetése, oktatói és kiszolgáló személyzete mindent megtesz azért, hogy ezzel a megoldással áthidaljuk ezt az időszakot.
Ez úton kérünk kis türelmet, a részletes konzultációs beosztás elkészítése jelenleg is zajlik.
(Ha az oktatási felülettel problémái lennének azt a címen jelezheti)

 

Levelezős konzultációs beosztás - 2022.03.30.

Szakirányú konzultációs beosztás - 2022.03.17.

Idegen nyelvi konzultációs beosztás - 2022.03.03.

Szabadon választható tárgyak konzultációs beosztása - 2022.03.10.

 

 

2021. szeptember 21.

DÉKÁNI UTASÍTÁS

A fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel 2021. szeptember 22. napjától visszavonásig az alábbiakat rendelem el:

  • a DE Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar teljes területén az orrot és a szájat eltakaró maszk viselését,
  • a 1,5 méteres védőtávolság tartását,
  • a kihelyezett kézfertőtlenítő napi többszöri használatát!

Hajdúböszörmény, 2021. szeptember 21.

 

Kedves Hallgatók!
A 2021/2022-es tanév karunkon előreláthatólag jelenléti oktatás formájában kezdődik el. Intézményünkben a járványügyi helyzet alakulásához igazodva, a Kormány és a Debreceni Egyetem vezetésének döntéseit követve szervezzük és indítjuk a kurzusokat augusztus 23.-án. Honlapunkon és Neptun felületen tájékoztatjuk az oktatásban résztvevő hallgatókat az esetleges változásokról.

(A webexes elérhetőség csak az esetleges átállás miatt van feltüntetve. Honlapunkon és Neptun felületen tájékoztatjuk az oktatásban résztvevő hallgatókat a változásokról.
Kérem, szíveskedjen közvetlenül a konzultáció előtt a beosztást megnézni, mert az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően az órarendben változás is történhet, a visszajövős napokon is!
)

Tájékoztatás a 2021/2022. tanév jelenléti oktatással kapcsolatban

 

A karon számos olyan intézkedést foganatosítunk, amivel a jelenlegi helyzet kockázatait kívánjuk mérsékelni. Ahhoz, hogy az intézkedéseink hatásosak legyenek az Önök együttműködésére is szükségünk van. A következő a kérésünk/elvárásunk:

 

A tanórákat kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja!!!

 

Ennek megfelelően TILOS az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia annak a hallgatónak/dolgozónak, akinek új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei vannak, vagy a megelőző három napban tapasztalt magán ilyen tüneteket:

• köhögés;

• nehézlégzés, légszomj;

• láz;

• hidegrázás;

• izomfájdalom;

• torokfájás;

• újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar.

• émelygés,

• hányás és/vagy

• hasmenés.

 

Amennyiben valaki ilyen tüneteket észlel magán, haladéktalanul hívja fel háziorvosát, és kövesse az utasításait, továbbá azonnal értesítse a Kar dékáni hivatalvezetőjét a e-mail címen.

A személyi higiéné betartása a felsőoktatási intézmény minden polgára részéről szükséges és elengedhetetlen. Kérjük a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését.

A karon ennek elősegítésére kézfertőtlenítőt helyeztünk ki, folyamatos takarítást, fertőtlenítést végzünk. 

A terembeosztás elkészítésénél törekedtünk arra, hogy a hallgatók között egy hely kimaradjon, a termek kapacitásának a felét használjuk ki.

Amennyiben ez nem biztosított, az órákon kötelező a maszk viselése a hallgatóknak. A védettségi igazolvánnyal rendelkező és azt - önként - az oktatónak bemutató hallgató a maszk viselésének kötelezettsége alól felmentést kap.

Sorban állás esetén továbbra is kötelező a 1,5 méteres védőtávolság tartása!

Az intézmény belső területén kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, kivéve a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére.

A tantermekben fokozott intenzitású természetes szellőztetésre kell törekedni.

Az oktatási tananyagot az oktatónak fel kell tölteniük az e-learning rendszerbe! (Az oktató egyéb, más módon pl. közös e-mail címre küldéssel is eljuttathatja a hallgatóknak a tananyagot.)

A gyakorlati képzésre vonatkozó szabályokról a gyakorlati képzésért felelős kolléga nyújt tájékoztatást.

Kérem, hogy a fenti szabályokat minden hallgató tartsa be, tekintse egyetemi polgári kötelességének!!!

 

Mivel a járvány elleni védekezés egyik kiemelkedő eleme az oltási program, kérem Önöket, hogy amennyiben még nem vették fel, vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást, ily módon is hozzájárulva általában véve a járvány leküzdéséhez, a biztonságos környezet megteremtéséhez felsőoktatási intézményükben. A kar oktatói szinte valamennyien felvették az oltást. A védőoltás felvétele kérés és nem kötelezés.

A szabályok betartása segíti a jelenléti oktatás megvalósítását, segítő közreműködésüket ezúton is köszönöm!

Amennyiben a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a jelenléti oktatást, természetesen azonnal átállunk az online oktatásra, amelyről haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket.

Sikeres tanévkezdést, jó egészséget kívánok minden első- és felsőbb éves hallgatónak, és minden kollégának!

 

 

Hajdúböszörmény, 2021. szeptember 13.

 

Üdvözlettel:

Dr. Gortka-Rákó Erzsébet s.k. - dékán

Frissítés dátuma: 2022.03.30.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.