Nemzetközi Estek 2. – Spanyol Est | Debreceni Egyetem

Nemzetközi Estek 2. – Spanyol Est

2022. október 05. - 21:15
Október 4-én, a GYGYK két spanyol hallgatója mutatta be hazáját.

Cristina Jimenez Ramos a madridi Rey Juan Carlos University pedagógia szakos hallgatója, Rocio Labrador Rodríguez az Universidad de Sevilla tanító szakos diákja, de az őszi szemeszterben a Debreceni Egyetemen tanulnak. Az előadásban kitértek a spanyol oktatási rendszerre, az egyetemi életre, de az ország főbb nevezetességeit, ünnepeit, ételeit is bemutatták. Természetesen szóba került a foci is, de napjaink népszerű spanyol előadóinak dalaiba is betekintést adtak.  

A jelenlevők rövid spanyol nyelvlecke keretében tanulták meg a legfontosabb szavakat, mint  Gracias, Adios, Hola! és Te quiero (Szeretlek).  Az előadás végén játékos Kahoot tesztben ellenőrizték, prezentációjukból mire emlékszik a hallgatóság.  

Ezt követően Guti Boglárka IV. éves gyógypedagógia szakos hallgató számolt be fél éves szakmai tanulmányútjáról (Rey Juan Carlos University, Spanyolország). Bogi beszélt az Erasmus diákszervezet által szervezett utazásokról, programokról, bulikról és a madridi egyetemi életről.  

Végül a jelenlevők megkóstolták a spanyol túrótortát és cukkinis kenyeret - mindkettő nagy sikert aratott. Az estet kötetlen beszélgetés zárta.  

A receptek elérhetőek a nosalty.hu oldalán: 
https://www.nosalty.hu/recept/katalan-cukkinis-kenyer 
https://www.nosalty.hu/recept/baszk-turotorta-malnaontettel 

Nemes Magdolna – Szabóné Túri Judit Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.