Dr. Gortka-Rákó Erzsébet

Cím:

4220
Hajdúböszörmény
Désány I. u.
1-9.
Telefonszám, mellék: 
+36 52 229 433 / 5138
E-mail cím: 
Tanulmányok
1996
Óvodapedagógus-szociálpedagógus
1999
Szociálpolitikus
2013
Szakvizsgázott szociálpolitikus
2014
Általános és családügyi mediátor
Szakmai tapasztalat
1997 - 2000
Családsegítő és gyermekjóléti szolgálat családgondozó, vezető
SOFT Alapítvány
Megbízatások/beosztások
tanszékvezető főiskolai tanár
Minőségügyi Bizottság tagja
Kari Tanács tag
A Szociálpedagógia BA szak felelőse
Esélyegyenlőségi Bizottság tagja
Humán Tudományok Doktori Iskola oktató
Tanulmányi, tudományos bizottságtagja, a kari szociális szakvizsga centrum vezetője
a DE szenátusának tagja
az Esélyegyenlőségi Bizottság tagja
Humán Tudományok Doktori Iskola oktató
Szociálpedagógia szaklektorált nemzetközi folyóirat szerkesztőbizottsági tag
Tudományos minősítés/cím
2010
Ph.D.
Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola
Gyermekvédelmi intézményekben elhelyezett gyerekek életkörülményeinek vizsgálata
Tudományos érdekődés
a gyermek- és ifjúságvédelem, a gyermekek és fiatalok társadalmi helyzetének vizsgálata valamint a társadalmi egyenlőtlenségek hatása a gyermek- és ifjúkorúakra
Gyermekvédelmi intézményekben elhelyezett gyerekek életkörülményeinek vizsgálata
Részvétel a Hátrányos helyzetű hallgatók a felsőoktatásban című (HERD :Higher Education in for social cohesion-cooperative research and development in a cross-border area HURO/ 0901/253/2.2.2) kutatásban a Debreceni Egyetem munkatársaival együttműködve.
Részvétel az OTKA 81667 Változások - Válságok - Válaszok (Helyi szociális ellátórendszerek alkalmazkodása) című kutatásban. Kutatásvezető: Bódi Ferenc
Társasági tagság
FICE, Magyar Szociológiai
Társaság tag
MTA Pedagógiai Bizottság Szociálpedagógia
Albizottság
Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete - Hungarian Educational Research Association (HERA)
tag a gyermekvédelmi szakosztályban
FICE Magyarországi Egyesület
tag
Díjak/kitüntetések
• XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia I. díjas dolgozat konzulense, hallgatók felkészítése (Csók Cintia, Török Anikó)
Rektori Elismerő oklevél - 2015. március 15.
Kiváló konzulens tanár (2015) DEGYFK kari szintű kitüntetés (Szabó Barbara szakdolgozata)
Kiváló konzulens tanár (2014) – DE GYFK kari szintű kitüntetés (2 dolgozat Kacsó Krisztina, Matúz Ágnes,)
• Dékáni Elismerő Oklevél (2008) pedagógus és szociális szférában dolgozók továbbképzésében végzett magas szintű tevékenységért
Pályázati tevékenységek
EFOP 3.4.1. -15-2015-00005
”Világlétra” projekt a társadalmi kohéziót erősítő roma szakkollégiumi képzés, tehetséggondozás, felzárkóztatás és alkalmazott kutatás fejlesztése a DEGYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban, oktatási, kutatási feladatok ellátása.
NTP-HHTDK-15
Hazai Tudományos Diákköri műhelye támogatása hallgatók tudományos diákmunkára való felkészítésében való részvétel.
NTP-RHTP-M-15-0003
Életutak feltárása és a mentorálás fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban című pályázathoz kapcsolódóan, mentorok felkészítésében való részvétel, módszertani anyag készítése mentorok számára.
TÁMOP- 4.1.1.D-12/2/KONV-2012-0003
Lippai Balázs Roma Szakkollégium „Ötágú Síp projekt” keretében 2.2.3. Önkéntesség, öntevékenység modul vezetése, 2.2.1. Szociális szakcsoport vezetése.
HURO-1001/268/2.3.1.
Határmenti együttműködés erősítése a szociális szakemberek képzése és munkaerő-piaci orientációja területén (Deepening of cross-border cooperation in the field of training and labour market orientation of social professionals) projekt szakmai felelőse.
TIOP-3.4.2.-11/1
pályázat A Segítséggel Élők Otthona számára szakmai terv készítése. A támogatott lakhatás keretében fogyatékossággal élők számára új otthon építése és meglévő korszerűsítése. A pályázat írásában és megvalósításában aktív részvétel. A dolgozók és ellátottak felkészítése az új lakhatási formára.
TÁMOP 5.4.4-09
kódjelű szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése c. projektben szociálpedagógusok képzésének fejlesztése: BA képzés modulrendszerű átalakítása, tematikák készítése, tananyag (jegyzet) készítés, lektori feladatok ellátása, tereptanári képzésben való részvétel a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karával együttműködve.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.