Meghívó

2018. november 30. - 08:00
A III. KÜLÖNLEGES BÁNÁSMÓD NEMZETKÖZI KONFERENCIÁRA

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar, Pszichológiai és Gyógypedagógiai Intézete valamint a Különleges Bánásmód Folyóirat Szerkesztősége tisztelettel meghívja Önt a III. Különleges Bánásmód Nemzetközi Tudományos konferenciára.

A konferencia ideje: 2018. november 30.
A konferencia helye: Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar (4220, Hajdúböszörmény, Désány István u. 1-9.)
A konferencia hivatalos nyelve:  magyar és angol.

A konferencia immár harmadik alkalommal kíván teret adni a különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel/fiatalokkal/felnőttekkel foglalkozó szakemberek, kutatók tudományos, szakmai tanácskozásának, keresve és megalapozva a tudományos, szakmai megújulás útjait, lehetőségeit. Konferenciánk lehetőséget ad azoknak, akik megfogalmazzák és közreadják a különleges bánásmódot igénylő csoportok (sajátos nevelési igényűek; beilleszkedési, tanulás, magatartási nehézséggel élők; tehetségek) nevelésére, ellátására alapozott pedagógiai, pszichológiai illetve egyéb társtudománybeli tapasztalataikat, elképzeléseiket, kutatási eredményeiket. A plenáris előadásokat szekciók és/vagy poszter bemutatók követik. A részvételről a köznevelésben dolgozó kollégáknak a konferencia zárása után igazolást adunk ki, melyet a munkáltató beszámíthat a hétévenkénti továbbképzés kötelező 120 órájába.

A konferencián való részvétel feltételei:
Részvételi díj: 5.000 Ft/16 Euro (mely tartalmazza: a konferencia részvételt, az ebédet és a publikáció lehetőségét)

Jelentkezési határidő:

      • Előadás vagy poszter bemutatására: 2018. október 20.

        Absztrakt elfogadásáról visszajelzés: a benyújtást követő 1 héten belül

.     • Érdeklődő résztvevőknek: 2018. november 1.

Választható szekciók:

1. Sajátos nevelési igény (SNI)

2. SNI-Tanulásban akadályozottság

3. SNI-Logopédia

4. Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség

5. Tehetség

6. Intézmények, kutatások a különleges bánásmód terén

7. A különleges bánásmód multikulturális és szociálpedagógiai vonatkozásai

8. Különleges bánásmód köznevelési és civil műhelyei

9. Különleges bánásmód a munkaerőpiacon

10. PhD. szekció

A részvételi szándékát az alábbi link kitöltésével jelezheti:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdR9LEHJnqZvTEyjK--TSlSxcNrcREIKhqmkiXi4cL0-24scw/viewform?c=0&w=1

A részvétel regisztrációhoz kötött, mely a részvételi díj átutalásával együtt érvényes!

Előadások és absztraktok elkészítésének paraméterei:

Az előadások időtartama 15 perc, amelyet 5 perc vita követ. A konferenciára önálló kutatásra épülő, tudományos igényű előadásokat várunk, melyek a különleges bánásmód témaköréhez kapcsolódnak.Az előadáshoz szükséges technikai eszközöket (tábla, számítógép, projektor) biztosítjuk.

Az absztrakt formai követelményei:

• 250-300 szó terjedelemben.

• A főszöveg Times New Roman betűtípussal, 11– es betűmérettel és 1,0 pt-os sortávolsággal.

 A Konferencia végleges programjának kiírása október végén várható.

Utazás és szállás egyéni szervezésben valósul meg (kedvezményes szállás kérhető a Kar kollégiumában vagy Fürdőkerti Ifjúsági Szállón Hajdúböszörmény, Nagy István u. 38/a, 4220).

Jelentkezés: A konferenciára jelentkezni a www.degygyk.hu honlapon keresztül lehet. Várjuk jelentkezését, és kérjük, hívja fel kollégái és tanítványai figyelmét is a konferenciára!

Üdvözlettel: a konferencia szervezői


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ