Határon túli együttműködés

2019. június 06. - 22:00
Együttműködés indult el Szilágy, Máramaros és Szatmár megye szakembereivel

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar szakembereinek részvételével 2019.06.02.04. között újabb szakmai együttműködés indult el Szilágy, Máramaros és Szatmár megye szakembereivel. A Szilágycsehben tartott egyeztetésen olyan környékbeli szakemberek vettek részt, akik az óvodapedagógia, közösségfejlesztés és szociálpedagógia területén érintettek. A megbeszélések célja kettős volt: újabb települések és intézmények együttműködésével új helyszíneken folytatódhat a kar óvodapedagógus hallgatóinak egyhetes önkéntes gyakorlata, e mellett a magyar-roma együttélés lokális színterein történő kutatása indulhat el új helyszíneken, valamint a hazai tapasztalatok átadása valósulhat meg a jövőben a hátrányos helyzetű gyerekek nevelésével kapcsolatban.
A megbeszélés mellett Zilahon több mint száz fő részvételével a Komplex művészeti neveléshez kapcsolódó műhelymunka valósult meg.
A partnerekkel való közös gondolkodás a későbbiekben további magyar ajkú közösségek bevonását teszi lehetővé a határon túli együttműködések területén.Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ