Kutatók éjszakája 2021

Kutatók éjszakája 2021

Helyszín: Debreceni Egyetem, Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar, Hajdúböszörmény, Désány István u. 1-9. Konferenciaterem

Időpont: 20212. szeptember 24.

 

Társállatunk a kutya. Hogyan változik a kutyákhoz való viszonyunk a kultúrában, a tanításban és az óvodai nevelésben?

  • 17:00-18:00        Szolgából családtag? A kutya-ember kapcsolat változása a 21. században (Lovas Kiss Antal)
  • 18:00-19:00        Mire tanítanak a kutyák és mire tanítjuk a kutyáinkat? A kutyatanítás új iránya a Tükör módszer (Nagy Annamária)
  • 19:00-20:00        A kutyás terápiával a gyerekekért (Sáriné Papp Erzsébet)
  • 20:00-21:00        Hogyan segítenek a segítő kutyák? Bemutató (Aura Segítő Kutya Alapítvány)
  • 21:00-22:00        Állatvédelem gyerekeknek. (Lovász Éva, Koska Hedvig)

 

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán idén indul először állatasszisztált pedagógiai képzés, ehhez kapcsolódik a „Társállatunk a kutya” program, amely négy előadásból és egy bemutatóból áll.

Az előadások bepillantás nyújtanak abba, hogyan segítenek nekünk a kutyák és abba, hogy mi hogyan segíthetjük az ember-kutya kapcsolatot. A rendezvényen szó lesz a kutyatartás 21. századi tendenciáinak változásáról, valamint a városi kutyatartás jellegének és szerepének alakulásáról. A Tükör módszer ismertetésén keresztül megismerhetik a nézők, hogy a kutyák tanításában milyen új perspektívák és lehetőségek jelentek meg. Az este folyamán az állatasszisztáció oktatásban és nevelésben betöltött új lehetőségeiről is hallhatnak előadást az érdeklődők. Természetesen nem csak beszélünk a kutyákról, hanem a négylábú társaink jelen is lesznek a rendezvényen. Egy interaktív bemutatót láthatnak a nézők arról, hogyan tudnak az embereknek segíteni a kutyák. Végül a résztvevők az állatvédelem érdekében létrejött civil szerveződések munkájával egy segítő csoport bemutatkozó előadásán keresztül ismerkedhetnek meg.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59