ERASMUS oktatói mobilitás az Tamperei Egyetemen

Az Oktatói mobilitás keretében Dr. Pálfi Sándor főiskolai tanár és Vargáné dr. Nagy Anikó egyetemi docens tett látogatást a neves egyetemen

Oktatói mobilitás keretében Dr. Pálfi Sándor főiskolai tanár és Vargáné dr. Nagy Anikó egyetemi docens a Gyermeknevelési Tanszék oktatói a Tamperei Egyetem hallgatói, oktatói és a jelen lévő külföldi vendégoktató kollégák számára mutatták be a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar oktatási profilját és a magyar kora gyermekkori nevelés sajátosságait. Továbbá ismertették a ’De jó csak lenni’ gyermekjogi kutatás eredményeit, és a kutatás további pontenciáit.  

A vendéglátó Professzor Millei Zsuzsa szervezésében megismerkedtek a finn óvodai intézményekkel, egy hagyományos rendszerű és egy természetközeli programmal működő erdei óvodával. Látogatást tettek egy erdei oktatási központban, amely a fenntartható fejlődés jegyében ismerteti meg a gyerekekkel a környezet értékeit.  

A tanulmányút során számos benyomást, tapasztalatot szereztek az egyetemi oktatás területén, amely módszertanilag, szemléletileg beépíthető a hallgatókkal való mindennapos tanítási gyakorlatba.

001

002

001

004

005

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 19. 12:45