Dékáni köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának honlapján.
Karunk a pedagógus és a társadalomtudományi képzési területen rendelkezik közel fél évszázados hagyománnyal, amiről a honlapon történő barangolásuk során személyesen is meggyőződhetnek. A pedagógus alapszakok szinte teljes spektruma megtalálható a képzési portfóliónkban, így a csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, gyógypedagógia alapszakok. Társadalomtudományi területen szociálpedagógusok, a bölcsészettudományok közül a romológusok képzését valósítjuk meg. Továbbtanulási lehetőséget a szociálpedagógia mester szak, illetve a pedagógus szakirányú továbbképzések széles köre biztosít az érdeklődők számára. Hallgatóinkat olyan értékálló és korszerű ismeretekkel vértezzük fel, amely alkalmassá teszi őket arra, hogy diplomájuk birtokában a köznevelés valamint a szociális szféra megannyi területén sikerrel érvényesüljenek és megtalálják a személyes önmegvalósítás útját.          
A Karon a befogadó felsőoktatási modell keretében törekszünk a hallgatók beilleszkedésének segítésére, a tehetséggondozásra, és a hátrányos helyzetből érkezők következetes támogatására. 
A Karon dolgozó oktatók magas színvonalú oktatási, kutatási tevékenysége jelent garanciát arra, hogy végzett hallgatóink az elméleti és gyakorlati tudás megszerzésével megállják a helyüket a munkaerőpiacon. A honlapunkon számos hasznos információ található a jelenlegi és végzett hallgatóink számára, továbbá reméljük, hogy az érdeklődő látogatókat is hamarosan a hallgatóink között köszönthetjük!

                                                                                            Dr. Gortka-Rákó Erzsébet - dékán

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 24. 14:37