50 éves a kar (2021)

Interjúsorozatok

A Kar 50 éves évfordulójának előkészítéseként az intézmény korábbi (akkor még élő) vezetőivel interjúsorozatot készítettünk, abból a célból, hogy visszaemlékezve vezetői ciklusukra együtt élhessük át újra azokat az eseményeket, élményeket és persze problémákat, melyek korszakukat jellemezték. Az interjúk Dr. Kövér Sándornéval mint egykori főigazgatóval, Dr. Kovácsné Bakosi Évával és Dr.Varga Gyulával, mint egykori dékánokkal készültek el 2021. augusztusában és szeptemberében. Az ünnepség alatt, amelyet 2021. október 15-én a Kar Konferencia termében tartottunk meg, ezekből az interjúkból rövid részleteket prezentáltunk, azonban a teljes beszélgetés publikálása ezidáig nem történt meg.

Dr. Kövér Sándorné

Dr. Kovácsné Bakosi Éva

"Kihívások voltak, nem veszélyek" - Retrospektív interjú Dr. Varga Gyulával

 


 

Megemlékezés

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar. A jubileum alkalmából rendezett ünnepség keretében domborművet avattak az intézményalapító Kovács György főigazgató tiszteletére, valamit időkapszulát helyeztek el a kar épülete előtt. 
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának jogelődje 1971. október 15-én kezdte meg működését 90 hallgatóval, 10 oktatóval és 9 óvónővel. Az intézmény létrejöttekor csupán az óvodapedagógusképzést tűzte ki célul, az azóta eltelt fél évszázad alatt azonban a pedagógusképzésben és a gyógypedagógia területén is megkerülhetetlenné vált a DE GYGYK.

Jubileumi ünnepély

 

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 13. 09:10