Felhívás

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara (Hajdúböszörmény) 2018. április 18-án, 10,00 órától „hagyományteremtő jelleggel” tudományos konferenciát szervez. A konferencia célja a szociális szakmák és képzések tudományos hátterének, valamint a szociális munkásokat és szociálpedagógusokat képző intézmények együttműködésének, továbbá a képzőhelyek és a terepintézmények együttműködésének erősítése.

A konferencia délelőtti programja két plenáris előadást tartalmaz, felkért előadókkal (Dr. habil Sákárny Péter; Dr. habil. Szöllősi Gábor). A konferencia délutáni programjában 13 órától a segítő szakmához, annak képzéséhez és gyakorlatához kapcsolódó témákban – a jelentkezők számától, a témáktól függően – szekciókat szervezünk, melyre 20 perces előadással lehet jelentkezni.

Az előadások – szakmai lektorálást követően – a Szociálpedagógia Nemzetközi Szaklektorált Folyóirat egy a konferenciához kapcsolódó számában megjelennek.

A jelentkezéshez kérjük, hogy legkésőbb 2018. március 12-ig a szocpedkonfDEGYFK@ped.unideb.hu e-mailcímre küldje meg az e felhíváshoz csatolt jelentkezési lapot. Amennyiben előadást is kíván tartani, szíveskedjen megírni a tervezett előadás (és publikáció) címét, és egy 500-1000 karakter hosszúságú, magyar és angol nyelvű absztraktot. Az előadások befogadhatóságáról és szekcióhoz sorolásáról ezek alapján szakmai bizottság dönt. Absztrakt nélküli (ideértve az angol nyelvű absztraktot is) előadást nem tudunk befogadni.

A konferenciához kapcsolódó, 16 órától kezdődő opcionális záróprogramja a Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottság Szociálpedagógiai Albizottságának ülése.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

DE GYFK Szervező Bizottság

 

 

Hajdúböszörmény, 2018. február 1.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59