A Magyar Parasport Napja a karon

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szervezésében immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Magyar Parasport Napja.

Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai karunkon 2024. február 21-én került sor a megrendezésére. A rendezvényen részt vett Dr. Gortka-Rákó Erzsébet, a kar dékánasszonya, aki a megnyitóbeszédben kiemelte az esélyegyenlőség fontosságát a sportban, valamint hangsúlyozta a mozgás szeretetének erősítését az óvodásoktól a hallgatókig terjedő korosztályokban.

Dr. Laoues-Czimbalmos Nóra, a kar oktatója és a Hajdú-Bihar Vármegyei FODISZ tagszervezetének ügyvezetője elmondta, hogy „a Parasport Nap célja a parasportolók és a parasportágak ünneplése, valamint az érzékenyítés előtérbe helyezése. Célunk, hogy a sporton keresztül felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációjának fontosságára."

A rendezvényen számos sportvetélkedőn és érzékenyítő programon vettek részt a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi Gyakorló Óvodájának gyermekei és a kar hallgatói.

A rendezvény zárásaként Dr. Szerdahelyi Zoltán a Művészetnevelési, Sport és Egészségnevelési Tanszék oktatója külön köszönetet mondott az első évfolyamba járó gyógypedagógus hallgatóknak a segítségért és az egész program lebonyolításáért. Végezetül, a résztvevők közösen szurkoltak a magyar paralimpiai csapatnak, hiszen augusztusban immáron XVII. alkalommal kerül megrendezésre az Paralimpiai Játékok Párizsban. Egészen pontosan 22 sportággal, 549 versenyszámmal, illetve 4400 versenyzővel. Hajrá! Több, mint sport!

 

 

 

Legutóbbi frissítés: 2024. 02. 23. 13:03