Szakmai Tour 2024 - Három nap alatt 4 intézmény

Nagyvárad – Székelyudvarhely - Kolozsvár (2024. május 27 - 29)

Évről évre megszervezi a Gyermeknevelési Tanszék a kora gyermekkori szakmai túráját, 2024 májusában a Partium és Erdély óvodáival, bölcsödéivel ismerkedhettek a részt vevők.

Az első állomáson a DEGYGYK hallgatói (óvodapedagógus, kisgyermeknevelő, gyógypedagógus és szociálpedagógus) és oktatói barátságos és gyermekbarát magyar nevelési gyakorlattal ismerkedhettek a Csillagocska Református óvodában és az Orsolya óvodában. Az intézmények pedagógiai munkájának bemutatása mellett szakmai bemutatók és konzultációkat is történtek. A Csillagocska Óvodában zene módszertani könyvbemutató és gyermekekkel közös ének, míg az Orsolya Óvodában emellett egy  egyszemélyes Ludas Matyi című bábelőadást élvezhettek hallgatók és gyerekek közösen.

Második állomásunk Székelyudvarhelyi Ficánka napközi három intézménye volt ahol tipegő és óvodás korú illetve a roma gyerekek hátránycsökkentő gyakorlatával ismerkedtünk meg.

Végül Kolozsváron a Szent Imre katolikus óvoda-bölcsődével, ahol a megmaradást innovatív megoldásokkal is erősítik.

Köszönjük Dobrai Julia, Pető Réka és Péter Tünde igazgató asszonyoknak és a testületnek a baráti fogadtatást és a sokrétű tájékoztatást!

Legutóbbi frissítés: 2024. 06. 14. 10:20