Bemutatkozás a New York Egyetemen

A Gyermeknevelési Tanszék két oktatója  Dr.Pálfi Sándor főiskolai tanár és Vargáné dr. Nagy Anikó adjunktus a The City University of New York College of Staten Island intézményébe kapott meghívást 2018 decemberében. Az egyetem három szakmai bemutatkozási lehetőséget biztosított számukra. Egy hallgató csoportnak interaktív játékokat mutattak be és játszották el együtt, majd egy másik tanórán a kora gyermekkori kutatási eredményeiket mutatták be. Harmadik eseményként egy nyilvános előadást tarthattak a különböző tanulási, fejlesztési stratégiák a kora gyermekkori vonatkozásairól, alapvetően a magyar szemlélet bemutatásával.
Az egyetemi programot fő szervezője Dr.Judit Kerekes volt, s közreműködtek és megbeszéléseket folytattak a magyar kollegákkal Dr. Nelly Toumaki és Dr. Margaret Bérci professzorok.
A látogatás gyors eredményei között közös összehasonlító kora gyermekkori kutatást is terveztek  magyar és amerikai relációban, melyet közös publikációval zárják majd. Az oktatóinkat fogadta Kenneth Gold dékán is.

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59