erasmus

Kedves Hallgatók

Az Erasmus+ hallgatói mobilitás keretében a hallgatók az egyetemünkkel partneri viszonyban álló egyetemeken tanulhatnak, ami segíti a hallgatók szakmai fejlődését, fejleszti a nyelvtudásukat, valamint új élményeket szereznek, megismernek egy új életstílust, kultúrát. 
A program keretében a kiutazó hallgatók legalább 3 hónapot, legfeljebb 12 hónapot töltenek el a partneregyetemeken. A hallgatók a fogadó (kinti) egyetemen járnak órákra, tanulnak, prezentációkat készítenek – ahogy a küldő egyetemen, a DE GYGYK-n is teszik. 
Az Erasmus mobilitásra a DE GYGYK  alapképzésben (BA), mesterképzésben (MA) felsőfokú szakképzésben, nappali és levelező képzésben, állami és költségtérítéses formában tanuló hallgatói  egyaránt jelentkezhetnek.
A DE GYGYK-nak számos partner-egyeteme van a következő országokban: Ausztria, Észtország, Egyesült Királyság, Lengyelország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Törökország. 
Sikeres pályázat esetén a hallgató a 2018/19. tanév második (tavaszi) félévet külföldön kezdi el. A pályázat leadásának határideje: 2018. október 7. (éjfél). 

A jelentkezés feltételei:

két lezárt félév
igazolt nyelvtudás (középfokú/B2 nyelvvizsga)
aktív hallgatói jogviszony

A pályázati anyag részei:
kitöltött pályázati adatlap (kizárólag online jelentkezés: https://outgoing.mobi.unideb.hu/ ). 

  • Neptun igazolás a lezárt félévekről (legalább 2 félév)
  • Fényképes szakmai önéletrajz magyarul Europass formátumban
  • az oktatás nyelvével megegyező nyelvtudást igazoló dokumentum (legalább középfokú/B2 szintű nyelvvizsga vagy nyelvtanári igazolás nyelvtudásról)
  • rövid motivációs levél, amely tartalmazza, miért jelentkezik a hallgató a kiválasztott egyetemre, mit szeretne tanulni, milyen területeken szeretne fejlődni (az online jelentkezési lapon kell beadni, magyarul)
  • szakfelelősi igazolás (nyomtatvány)

A mellékleteket pdf formátumban kell feltölteni a rendszerbe. A pályázat emailben és személyesen NEM adható be. Részletes tájékoztató https://gygyk.unideb.hu/hu/node/70 és a mobi.unideb.hu olvasható, további információ dr. Nemes Magdolna (nemesm@ped.unideb.hu) kari Erasmus koordinátortól kérhető.

 Sikeres pályázást kívánunk!

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59