Erasmus Nap 2018

2018. október 15-én Erasmus Nemzetközi Iroda és a DE GYGYK közös szervezésében előadásra került sor, ahol Gargya Katalin (Nemzetközi Iroda, DE) A Debreceni Egyetem hallgatóinak mobilitási lehetőségeiről beszélt, bemutatva a leendő Erasmus hallgatóknak a programot.

Ezt követően, „Erasmus hallgató voltam” címmel Für Dóra (Tallin, Észtország) Antal Viktória, Földes Fruzsina, Bálint Renáta (Plymouth, Egyesült Királyság) Erdei Adrienn, Pálfi Regina (Partiumi Keresztény Egyetem, Románia) beszéltek élményeikről, amelyeket az Erasmus program keretein belől szereztek a meglátogatott országban.
A magyar diákok előadásai után, „Erasmus hallgató vagyok” című előadásukon a jelenleg Karunkon tartózkodó külföldi hallgatók meséltek szülőhazájukról, kedvcsináló gyanánt az ezután kiutazó kari hallgatóknak. Simone Pinetti (Modena/Reggio Emilia, Olaszország) Lukas Werner és Daniel Ternyik (München, Németország) Georgina Crespo Hall és Miguel Becerra Muñoz  (Madrid, Spanyolország).
A beszámolókon mindkét részről szóba került a helyi oktatás, szabadidő és a helyi nevezetességek. Az előadássorozat végén a szervezők, Dr. Nemes Magdolna és Dr. Szabóné Túri Judit Több európai és néhány Európán kívüli ország csokoládé különlegességeivel kedveskedtek, a jelenlevőknek.

 

 

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59