Fontos, oktatással kapcsolatos információ

A COVID-19 vírus elleni védekezés érdekében a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar az alábbi intézkedéseket vezeti be 2020. augusztus 24. napjától visszavonásig.

 

1. §

 

  1. Az intézmény területét kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja.

 

  1. Ennek megfelelően tilos az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia annak a hallgatónak/dolgozónak, akinek új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei vannak, vagy a megelőző három napban tapasztalt magán ilyen tüneteket:

•      köhögés;

•      nehézlégzés, légszomj;

•      láz;

•      hidegrázás;

•      izomfájdalom;

•      torokfájás;

•      újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar.

 

A lista nem sorol fel minden lehetséges tünetet, egyéb, kevésbé gyakori tünetek is előfordulhatnak, mint például:

•      émelygés,

•      hányás és/vagy

•      hasmenés.

 

  1. Amennyiben valaki ilyen tüneteket észlel magán, haladéktalanul hívja fel háziorvosát, és kövesse az utasításait, továbbá azonnal értesítse a Kar dékáni hivatalvezetőjét a nagyevaa@unideb.hu e-mail címen.

 

  1. A személyi higiéné betartása az intézmény minden polgára részéről szükséges és elengedhetetlen. Kérjük a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését, valamint a maszk használatára vonatkozó szabályok betartását.

 

  1. A karon ennek elősegítésére kézfertőtlenítők kerültek kihelyezésre, folyamatos takarítást, fertőtlenítést biztosít az intézmény. 

 

               2. §
 

  1. Jelenléti oktatáson való megjelenéskor mind az oktatónak, mind a hallgatónak, továbbá a beiratkozáskor és a szakmai gyakorlat megkezdésekor minden hallgatónak nyilatkozatot kell tenni, hogy az elmúlt két hétben járt-e külföldön.

 

  1. Amennyiben igen akkor a hallgatónak és az oktatónak nyilatkoznia kell a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 341/2020 (VII.12.) Korm. rendeletben foglalt szabályok betartásáról. (1. sz. melléklet)

 

  1. Amennyiben a hallgató valamilyen oknál fogva nem tud részt venni a konzultáción a távolléte nem minősül hiányzásnak.

 

  1. Az oktatási tananyagot az oktató legkésőbb a vizsgaidőszak kezdetét megelőző 1 hónapig köteles feltölteni az E-learning rendszerbe. Ezen túl az oktató egyéb, más módon (pl. közös e-mail címre küldéssel) is eljuttathatja a hallgatóknak a tananyagot.

 

  1. Az intézmény a terembeosztást köteles úgy elkészíteni, hogy a hallgatók között minimum egy hely kimaradjon.

 

  1. Amennyiben az (5) bekezdésben foglalt intézkedésekkel sem biztosított a 1,5 méteres védőtávolság, az órákon kötelező a maszk viselése a hallgatóknak.

 

  1. Nagy létszámú évfolyamok esetében több teremben kell elhelyezni a hallgatókat, úgy hogy az előadót kivetítőn kövessék.

 

  1. A termekben fokozott intenzitású természetes szellőztetésre kell törekedni.

 

  1. A klímaberendezés csak és kizárólag természetes szellőztetéssel (ajtó és ablak kinyitásával) együtt működtethető. Ahol nem megoldott a természetes szellőztetés, klímaberendezés nem működtethető.

 

  1. Sorban állás esetén kötelező a 1,5 méteres védőtávolság tartása és a maszk használata.  Ez az intézmény valamennyi szolgáltató egységére vonatkozik (könyvtár, tanulmányi osztály, büfé stb.).

 

3.§
 

  1. A jelenléti szóbeli és írásbeli számonkéréseken kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató hallgató, illetve oktató vehet részt.

 

  1. A vizsgán való részvétel előtt a hallgatónak egy kérdőívet (2. sz. melléklet) kell kitöltetnie, valamint a vizsgáztatónak testhőmérést kell végeznie a hallgatók körében, amelyet köteles dokumentálni.

 

  1. A szóbeli vizsgákat időbeni ütemezéssel, maximum két hallgató/teremben történő tartózkodásával kell megszervezni

 

  1. A szakmai gyakorlati képzésre vonatkozó speciális szabályokról – a gyakorlati idő megkezdését megelőzően - az egyes szakok gyakorlatvezető tanárai adnak tájékoztatást a hallgatók részére. 

     

Hajdúböszörmény, 2020. augusztus 18.
Dr. Gortka-Rákó Erzsébet s. k. - dékán


Nyilatkozat

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59