GYGYK hallgatók külföldön

Karunk hét hallgatója tölti a 2022/23-as tanév tavaszi félévét külföldi partneregyetemen.

Grazban tanulnak négyen (egy gyógypedagógia, egy szociálpedagógia és két óvodapedagógia szakos hallgató a Private Pädagogische Hochschulé-n), Madridban ketten vannak és Dél-Koreában (Chung- Ang University) egy csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgató tartózkodik.

A Madridban tanuló GYGYK-s Erasmus-hallgatók első élményei:

Január 12-én érkeztünk meg a hatalmas spanyol városba, Madridba. Az első napok a város felfedezésével és a szükséges dolgok beszerzésével teltek. Ami rögtön megfogott minket és nagyon szimpatikus a városban, hogy rendkívül jó a tömegközlekedés. A helyiek barátságosak, segítőkészek (habár nagyon kevesen beszélnek angolul) és a sztereotípiáknak megfelelően általában nagyon jókedvűek, hangosak, és nem sietnek sehova. Volt alkalmunk részt venni egy szervezett túrázáson, ahol Sierra de Madrid csodás részét láthattuk, megkóstolhattunk egy helyi nevezetes ételt, a paella-t, sok emberrel megismerkedtünk, akikkel azóta rendszeresen tartjuk a kapcsolatot.

Az Rey Juan Carlos Egyetemen az osztályunk kb. 60 fős, vegyesen vagyunk fiúk-lányok 18-22 éves korig. A csoporttársaink nagyon nyitottak voltak felénk és egyből felajánlották segítségüket. Összesen három tantárgyunk van: Audiovisual Comminication and Education; Computer Science Digital Competency, Social Psychology of Education. Egy héten kétszer vannak az órák, délután 15:00-től 19:00-ig tartanak. Mindegyik óra sokszínű, érdekes, interaktív és a tanárok is felkészültek, segítőkészek, és partnerek.

Már most olyan tapasztalatokat, élményeket, nyelvi tudást, önállóságban való fejlődést, barátokat, kaptunk, amiket nem fogunk elfelejteni és még messze a vége! Mindenkinek nagy szeretettel ajánljuk a programot, mert felejthetetlen és hatalmas kaland!

Üdvözlettel Madridból:

Elek Viktória és Szabó Viktória harmadéves gyógypedagógia szakos hallgatók

02

Ha bárkinek kérdése van az Erasmus programmal kapcsolatban, keresse bizalommal Nemes Magdolna kari Erasmus koordinátort személyesen vagy a nemesm@ped.unideb.hu címen. Az Erasmus pályázatok beadási határideje 2023. március 15. A részletes pályázati kiírás a https://internationaloffice.unideb.hu/hu/palyazatok oldalon található.

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 01. 08:07