GYGYK-s hallgató Dél-Koreában

2023. február 23-án szálltam le Dél-Koreában az Incheon repülőtéren, onnan egy óra alatt utaztam le Szöulba, a fővárosba.

Az első napok az időeltolódás miatt kicsit nehezek voltak, de viszonylag hamar megszoktam. Napközben Szöult, de főleg a környéket fedeztem fel, ahol lakok. Már az első nap tapasztaltam, hogy a város nagyon jól ki van építve, a közlekedés nagyon egyszerű és pontos. Az emberek többsége nem tud, vagy nem mer angolul megszólalni, de nagyon értékelik, ha valaki próbálkozik a koreaival. Koreában nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra és az idősebbek tiszteletére, igy a buszon és a metrón figyelnek arra, hogy az ilyen személyek elsőbbséget élveznek az ülőhelyek tekintetében.

A Chung-Ang Egyetemen öt kurzust vettem fel: Korean culture and arts, Contemporary Korean popular culture, Teaching English conversations, Korean intermiadate, Comperative Education. Vannak olyan óráim, amik cserediákoknak szólnak és olyanok is, ahol koreai diákokkal vagyok együtt. A hét minden napján vannak óráim, kivéve hétfőn. A tanárok és a koreai diákok nagyon nyitottak, segítőkészek és kedvesek.

Az elmúlt pár hétben olyan élményeket, tapasztalatokat és barátokat szereztem, amiket sosem fogok elfelejteni. Még a mai napig hihetetlen, hogy itt vagyok és mindennap megtapasztalhatom a koreai kultúrát és megkóstolhatom a helyi ételeket.

Mindenkinek őszintén ajánlom ezt a programot és ezt a lehetőséget, mert hihetetlenül nagy élmény és kaland!

 

Üdvözlettel:
Izsvák Adrienn
II. kisgyermeknevelő BA szakos hallgató

FOTÓK

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 13. 08:24