Határon túli együttműködés

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar szakembereinek részvételével 2019.06.02.04. között újabb szakmai együttműködés indult el Szilágy, Máramaros és Szatmár megye szakembereivel. A Szilágycsehben tartott egyeztetésen olyan környékbeli szakemberek vettek részt, akik az óvodapedagógia, közösségfejlesztés és szociálpedagógia területén érintettek. A megbeszélések célja kettős volt: újabb települések és intézmények együttműködésével új helyszíneken folytatódhat a kar óvodapedagógus hallgatóinak egyhetes önkéntes gyakorlata, e mellett a magyar-roma együttélés lokális színterein történő kutatása indulhat el új helyszíneken, valamint a hazai tapasztalatok átadása valósulhat meg a jövőben a hátrányos helyzetű gyerekek nevelésével kapcsolatban.
A megbeszélés mellett Zilahon több mint száz fő részvételével a Komplex művészeti neveléshez kapcsolódó műhelymunka valósult meg.
A partnerekkel való közös gondolkodás a későbbiekben további magyar ajkú közösségek bevonását teszi lehetővé a határon túli együttműködések területén.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59