Nemzetközi konferencia

Early Childhood Pedagogy and Practice
Beyond the Iron Curtain: Part, Present and Future

Az előadások fantasztikusak voltak, rám Pálfi Sándor előadása volt nagy hatással, az általa tartott előadások mindig nagyon izgalmasak és elgondolkodtatók. Emellett érdekesnek találtam még Fóris Marietta személyes élményekkel teli előadását is.
Nagyon örülök, hogy alkalmam adódott részt venni ezen a konferencián, hiszen értékes információkra tehettem szert és úgy érzem, hogy ez mind emberileg, mind szakmailag nagyban formált engem. (Berecz Réka)

Voltak előadások, amiket estig is lehetett volna hallgatni, mivel rendkívül érdekesek voltak, olyan kutatásokról hallhattunk, amelyek megmozgatták az ember fantáziáját.
Azt gondolom, hogy egyszer az életben mindenkinek el kellene jönnie egy ilyen konferenciára, hiszen megnyílik előtte a világ, belecsöppen egy olyan társaságba, aminek aztán ő maga is a részese szeretne lenni. Talán ez a legjobb része az egésznek, vágyik oda az ember.
Bárcsak tovább tartott volna, mint 2 nap. (Cservenák Krisztina)

A konferencia épületében megtekinthettük a szocializmus idején népszerű gyermekjátékokat, a szocialista pedagógiai rendszerben megjelent újságokat, szórólapokat, képeslapokat, könyveket. Ismerősnek tűnt számomra egy-két játék, amivel én is találkoztam és szívesen játszottam, mint például a kutyáspersely, a Monchhichi vagy a Gazdálkodj Okosan társasjáték. 

még kifejezetten tetszett, hogy a szünetekben volt lehetőségünk beszélgetni az előadókkal, így egyéni kérdéseinket is feltehettük nekik, személyesebben is megismerkedhettünk velük. (Hinek Zsuzsanna)

Az elmúlt két nap eseményei nagy hatással voltak rám, hiszen jobbnál jobb előadásokon vehettem részt, amelyeken megannyi új dolgot hallhattam és tapasztalhattam meg. Lehetőségünk adódott kérdéseket feltenni minden előadás után, illetve szünetekben is törekedtünk a gondolataink átadására és azok megvitatására az előadókkal.
Úgy érzem, hogy a két nap alatt szerzett tapasztalatokat és az ott szerzett új kapcsolatokat is tudom majd a jövőben kamatoztatni. (Horváth Ágnes)

Számomra hatalmas élmény volt ez a két nap, hiszen számtalan érdekes és egyben elgondolkodtató előadást hallhattam. Saját tanáraink és oktatóink mellett különösen felkeltették érdeklődésemet a külföldi előadók prezentációi. Felejthetetlen élmény volt számomra reszt venni egy ilyen eseményen, ahol a hallgatóknak is lehetőségük nyílt hozzászólni az előadásokhoz. Megismertem számtalan csodálatos embert, akikkel öröm volt pár mondat erejéig beszélgetni. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy eljöhettem a konferenciára, végzős hallgatóként maradandó élmény lesz számomra, ami mindig a karunkra fog emlékeztetni engem.  (Huszti Panna)

Mind a két napon informatív előadásokat hallhattunk, mely során mind a hallgatók, mind az előadók sok hasznos információval gazdagodhattak. Nagyon nagy élmény volt számomra, hogy a két napon át tartó konferencián részt vehettem, remélem, hogy máskor is lesz még alkalmam ilyenre. (Koi Dávid)

Személy szerint nagyon örültem, hogy részt vehettem a konferencián, hiszen nagyon sok emberrel megismerkedhettem és új ismeretekre tehettem szert. A konferencián való jelenlétem hozzájárult az angol nyelvtudásom bővüléséhez. Jól éreztem magam a rendezvényen, úgy érzem, hogy a tudásom is nagyban bővült a két nap során. (Koi Viktor)

A konferencián lehetőségem nyílt számos előadást meghallgatni, ezáltal rengeteg új ismerettel bővült tudásom, több nézőpontot sikerült megismernem. Ugyan a konferencia a szocializmus ideje alatt zajló gyermeknevelést dolgozta fel, mégis több előadás szólt a napjainkban folyó óvodai élettel kapcsolatos vizsgálatokról, illetve a külföldről érkezett előadókkal is megismerkedhettünk. (Kovács Andrea Szilvia)

Ez a konferencia óriási lehetőség volt számomra, úgy gondolom, hogy ezalatt a két nap alatt sok mindent tanultam. Szerintem a konferencia nagyon precízen volt megszervezve és rendkívül érdekes témákat mutattak be az előadók. Szívesen hallgattam volna az összes témáról még többet is, remélem, hogy erre lesz még lehetőségem a jövőben.  (Kovács Nikoletta Sarolta)

Úgy érzem, hogy ezen a két napon sokat tanultam, nagyobb rálátást nyerhettem a szakmában folyó vizsgálatokra. Nagyon örülök neki, hogy részt vehettem a konferencián és bízom benne, hogy a jövőben is lesz még alkalmam hasonló minőségű élményekkel, tudással és információval gazdagodni. (Küzmös Zsaklin Lilla)

Az előadások sokszínűek voltak, érdekesebbnél érdekesebb témákat öleltek fel, valamint saját tapasztalatokat is tartalmaztak. Kifejezetten tetszett, amikor Teszenyi Eleonóra egy kutatása nehézségeiről beszélt, melyet eleinte kihívásnak tekintett, majd kifejtette, hogy mennyire megérte az akadályok leküzdése. Ez volt a legmotiválóbb előadás számomra. Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek az eseménynek és bízom abban, hogy az itt kiépített kapcsolatokat kamatoztatni tudom a későbbi munkám során. (Nyilas Krisztina)

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59