Ösztöndíj

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2022/2023. tanévre vonatkozó Új Nemzeti Kiválóság Program keretében nyílt ösztöndíjpályázatot hirdet. 

Az ÚNKP ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorvárományosok, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A pályázati dokumentáció elérhető a http://unkp.gov.hu címen. A pályázatokat csak elektronikusan kell benyújtani a http://unkp.unideb.hu oldalról. 

A pályázatok bírálatát és rangsorolását az ITM az egyetemek hatáskörébe utalja. Az egyetemi ÚNKP szabályzat szerint a doktorandusz, doktorvárományos és a posztdoktorpályázatok bírálata és rangsorolása a doktori tanács feladata, míg az alap- és mesterképzéses hallgatók pályázatainak rangsorolásáról a karok javaslata alapján a Rektor dönt. Az ösztöndíjak futamideje 5 hónap (első vagy második félév), vagy 10 hónap (teljes tanév). 

A benyújtási határidő 2022. június 2. 

A pályázatok szakmai, szakértői pontozása és rangsorolása 2022. június 1. és július 15. között történik. 

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 13:59