Tanulmányi Mobilitás

Egyetemi tanulmányok külföldön ERASMUS+ ösztöndíjjal

A másod- és harmadéves hallgatók  figyelmébe ajánljuk, az Erasmus hallgatói pályázatokat. Erasmus hallgatói célú mobilitásra nappali és levelezős tagozatos, állami finanszírozású és költségtérítéses hallgatók is jelentkezhetnek. A program keretében a Debreceni Egyetem minden beiratkozott hallgatójának 12 hónapra biztosít lehetőséget külföldi tanulmányokra és/vagy szakmai gyakorlatra.  Az Erasmus félév idején a hallgató szakmailag fejlődik, megismeri egy másik ország életét, utazik, világot lát, nyelvtudását fejleszti, szakdolgozatához anyagot gyűjt, barátokat szerez stb.

A DE GyFK hallgatói következő egyetemekre jelentkezhetnek:

angol nyelven tanulhatsz az alábbi egyetemeken:

Plymouth University (Egyesült Királyság)
Krakkói Pedagógiai Egyetem (Lengyelország)
II. János Pál pápa Egyetem (Krakkó, Lengyelország)
Tallini Egyetem (Észtország)
Tartui Egyetem (Észtország)
University of Coimbra (Portugália)
University of  Madrid (Spanyolország)
University of  Sevilla (Spanyolország)

német nyelven tanulhatsz az alábbi egyetemeken:

University of  Graz (Ausztria)
University of München  (Németország)
University of  Koblenz-Landau (Németország)

Ha nem vagy biztos az idegen nyelv-tudásodban, de nem szeretnéd kihagyni az Erasmus félév előnyeit, akkor sem kell aggódni, mert magyarul tanulhatsz a következő egyetemeken:

Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad, Románia)
Eperjesi Egyetem (Eperjes, Szlovákia)

Az ERASMUS+ hallgatói tanulmányi célú mobilitás pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok. A dokumentumokat kizárólag elektronikus formában (az eredeti dokumentumokat szkennelve, pdf formátumban) kell benyújtani!

  • Benyújtott online jelentkezési lap;
  • Neptun igazolás az utolsó két lezárt félévről. Az igazolásoknak tartalmazniuk kell az addig teljesített összes tantárgyat, valamint az ösztöndíj indexet. Az igazolásokat a Tanulmányi Osztályon kell hitelesíttetni;
  • a nyelvtudás igazolása (nyelvvizsga-bizonyítvány a tanulmányok nyelvének ismeretéről, vagy a lektorátus igazolása a nyelvtudásról);
  • fényképes szakmai önéletrajz magyarul és a tanulmányok nyelvén Europass formátumban (www.europass.hu);
  • a külföldi egyetemen végzendő munka leírása, amely tartalmazza azt is, hogy melyik egyetemre, melyik félévre, illetve időszakra nyújtja be a jelölt a pályázatát (motivációs levél magyarul, kb. A/4-es oldal terjedelemben);
  • a hallgató nyilatkozata (nyomtatvány);
  • alapszakos BA hallgatók esetében a szak felelősének / tanulmányi osztályvezetőjének nyilatkozata (nyomtatvány);
  • tudományos/TDK munka igazolása (nem kötelező);
  • ajánlás (nem kötelező);

 Hallgatói ösztöndíj mértéke:

Fogadó ország

tanulmányi célú mobilitás

Magas megélhetési költségű országok
(Franciaország (FR), Olaszország (IT), Nagy-Britannia (UK), Ausztria (AT), Finnország (FI), Svédország (SE), Dánia (DK), Írország (IE), Norvégia (NO), Lichtenstein (LI))

500 € / hó

Közepes megélhetési költségű országok (Spanyolország (ES), Németország (DE), Törökország (TR), Hollandia (NL), Belgium (BE), Csehország (CZ), Portugália (PT), Görögország (GR), Szlovénia (SI), Horvátország (HR), Luxemburg (LU), Ciprus (CY), Izland (IS))

450 € / hó

Alacsonyabb megélhetési költségű országok
(Lengyelország (PL), Románia (RO), Litvánia (LT), Szlovákia (SK), Bulgária (BG), Lettország (LV), Észtország (EE), Málta (MT), Macedónia (MK))

400 € / hó

Szociális támogatás 100€/hó -  külön pályázatban igényelhető

(A tájékoztató mobi.unideb.hu anyaga alapján készült)

Az érintett évfolyamoknak rendszeresen tájékoztatót tartunk a pályázattal kapcsolatos tudnivalókról.

Frissítés dátuma: 2017.10.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.