Járványügyi információk / Járványügyi Team

INFORMÁCIÓK

2021. November 8.

Kedves Hallgatók!

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar dolgozói és hallgatói biztonsága, a COVID-19 variánsok terjedésének lassítása érdekében, valamint a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel az alábbiakra hívom fel a figyelmüket:

 • A tanórákat kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja!!!

Amennyiben valaki a koronavírus bármely tünetét észleli magán, haladéktalanul hívja fel háziorvosát, és kövesse az utasításait, továbbá azonnal értesítse Dr. Nagy Évát, a Kar dékáni hivatalvezetőjét a nagyevaa@unideb.hu e-mail címen.

Továbbá értesítse mihamarabb az oktatóit a távolmaradásának okáról!!!

 • 2021. szeptember 22-től kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése a Debreceni Egyetem egész területén, így a Karunkon is!
 • A személyi higiéné betartása a felsőoktatási intézmény minden polgára részéről szükséges és elengedhetetlen. Kérjük a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését.

A karon ennek elősegítésére kézfertőtlenítőt helyeztünk ki, folyamatos takarítást, fertőtlenítést végzünk. 

 • Sorban állás esetén kötelező a 1,5 méteres védőtávolság tartása!
 • A tantermekben fokozott intenzitású természetes szellőztetésre kell törekedni.

Vizsgára vonatkozó szabályok (a vizsgák is sajátos feltételek között fognak megvalósulni)

 • A számonkéréseken kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató hallgató, illetve oktató vehet részt.
 • A szóbeli vizsgák időbeni ütemezéssel, maximum két hallgató teremben tartózkodásával valósulnak meg.
 • Az írásbeli számonkérés esetén is szükséges a távolságtartás szabályainak betartása valamint a maszk használata.

Kérem, hogy a fenti szabályokat minden hallgató tartsa be, tekintse egyetemi polgári kötelességének!!!

Segítő közreműködésüket ezúton is köszönöm!

Hajdúböszörmény, 2021. november 8.

Dr. Gortka-Rákó Erzsébet
dékán

 

2021. szeptember 21.

DÉKÁNI UTASÍTÁS

A fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel 2021. szeptember 22. napjától visszavonásig az alábbiakat rendelem el:

 • a DE Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar teljes területén az orrot és a szájat eltakaró maszk viselését,
 • a 1,5 méteres védőtávolság tartását,
 • a kihelyezett kézfertőtlenítő napi többszöri használatát!

Hajdúböszörmény, 2021. szeptember 21.

 

2021.09.13.

A karon számos olyan intézkedést foganatosítunk, amivel a jelenlegi helyzet kockázatait kívánjuk mérsékelni. Ahhoz, hogy az intézkedéseink hatásosak legyenek az Önök együttműködésére is szükségünk van. A következő a kérésünk/elvárásunk:

A tanórákat kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja!!!

Ennek megfelelően TILOS az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia annak a hallgatónak/dolgozónak, akinek új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei vannak, vagy a megelőző három napban tapasztalt magán ilyen tüneteket:

 • köhögés;
 • nehézlégzés, légszomj;
 • láz;
 • hidegrázás;
 • izomfájdalom;
 • torokfájás;
 • újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar.
 • émelygés,
 • hányás és/vagy
 • hasmenés.

Amennyiben valaki ilyen tüneteket észlel magán, haladéktalanul hívja fel háziorvosát, és kövesse az utasításait, továbbá azonnal értesítse a Kar dékáni hivatalvezetőjét a nagyevaa@unideb.hu e-mail címen.
A személyi higiéné betartása a felsőoktatási intézmény minden polgára részéről szükséges és elengedhetetlen. Kérjük a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését.
A karon ennek elősegítésére kézfertőtlenítőt helyeztünk ki, folyamatos takarítást, fertőtlenítést végzünk. 
A terembeosztás elkészítésénél törekedtünk arra, hogy a hallgatók között egy hely kimaradjon, a termek kapacitásának a felét használjuk ki.
Amennyiben ez nem biztosított, az órákon kötelező a maszk viselése a hallgatóknak. A védettségi igazolvánnyal rendelkező és azt - önként - az oktatónak bemutató hallgató a maszk viselésének kötelezettsége alól felmentést kap.
Sorban állás esetén továbbra is kötelező a 1,5 méteres védőtávolság tartása!
Az intézmény belső területén kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, kivéve a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére.
A tantermekben fokozott intenzitású természetes szellőztetésre kell törekedni.
Az oktatási tananyagot az oktatónak fel kell tölteniük az e-learning rendszerbe! (Az oktató egyéb, más módon pl. közös e-mail címre küldéssel is eljuttathatja a hallgatóknak a tananyagot.)
A gyakorlati képzésre vonatkozó szabályokról a gyakorlati képzésért felelős kolléga nyújt tájékoztatást.
Kérem, hogy a fenti szabályokat minden hallgató tartsa be, tekintse egyetemi polgári kötelességének!!!
Mivel a járvány elleni védekezés egyik kiemelkedő eleme az oltási program, kérem Önöket, hogy amennyiben még nem vették fel, vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást, ily módon is hozzájárulva általában véve a járvány leküzdéséhez, a biztonságos környezet megteremtéséhez felsőoktatási intézményükben. A kar oktatói szinte valamennyien felvették az oltást. A védőoltás felvétele kérés és nem kötelezés.
A szabályok betartása segíti a jelenléti oktatás megvalósítását, segítő közreműködésüket ezúton is köszönöm! Amennyiben a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a jelenléti oktatást, természetesen azonnal átállunk az online oktatásra, amelyről haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket.

Sikeres tanévkezdést, jó egészséget kívánok minden első- és felsőbb éves hallgatónak, és minden kollégának!

Hajdúböszörmény, 2021. szeptember 13.

Üdvözlettel:

Dr. Gortka-Rákó Erzsébet s.k. - dékán

Kari Járványügyi Team alakult a karon

Tájékoztatom, hogy a Karon Járványügyi Team működik, amelynek tagjai Dr. Nagy Éva dékáni hivatalvezető, Dr. Szabóné Túri Judit tanulmányi osztályvezető és Nagyné Krecz Andrea ügyintéző.
A járvánnyal kapcsolatos szabályokkal, Kérdésekkel, kérésekkel, kérem Dr. Nagy Éva dékáni hivatalvezetőt keressék a nagyevaa@unideb.hu e-mail címen!!!
Kérem továbbá, amennyiben bármilyen okból önkéntes házi karanténba vagy hatósági karanténba kerülnek, esetleg pozitív COVID-19 teszteredménye lesz, HALADÉKTALANUL jelezzék ezen tényt szintén a nagyevaa@unideb.hu e-mail címen!
Ezúton is felhívom a figyelmüket arra, hogy az intézmény egész területén továbbra is KÖTELEZŐ az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítők használata!

Dr. Gortka-Rákó Erzsébet, dékán

 

Konzultációs renddel kapcsolatos információk

A 2020/2021-es tanév második félévének konzultációs rendje online formában fog megvalósulni. (A beosztás itt elérhető) A konzultációs beosztásban szereplő időpontokhoz rendelt tanórák valós időben lesznek megtartva, tehát pl. a 8:00-12:00-ig kiírt tárgy az előre megadott platformon, (A konzultációs beosztásban szereplő linken elérhető) ebben az időintervallumban kerül megtartásra. A konzultációs rendben szerepel majd az adott tárgyhoz tartozó, online kapcsolat linkje, kék színnel kiemelve. (természetszerűleg minden oktatóhoz külön felület tartozik.) Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen tanulmányozza a konzultációs beosztást, a félreértések elkerülése végett.
Javasoljuk, hogy az órához való csatlakozást a megadott időben tegyék meg, mert az oktatók, pontosan fogják az óráikat elkezdeni. A kurzusokhoz tartozó tananyagok (ppt, diasor, irodalom) az eLearning felületen lesznek elérhetőek, amelynek helyéről az adott oktató tájékoztatja a hallgatókat.
A félév végi vizsgáztatás rendjével kapcsolatban egyelőre nem tudunk egyértelmű választ adni, a járványhelyzet alakulásától tesszük függővé.
Amennyiben az oktatáshoz technikai segítségre lenne, szükségük a tavoktatasinfo@ped.unideb.hu címen kérem jelezzék.
A jelenlegi rendkívüli oktatási helyzetből adódó lehetséges előrre nemlátható problémák miatt előrre is türelmüket kérjük.

Jó munkát kívánok!
Dr. Szerepi Sándor - Oktatási dékánhelyettes

 
Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 26. 11:01